VLOERVERWARMING

Steeds vaker worden er woningen gebouwd met vloerverwarming en/of vloerkoeling. Om deze reden wordt er in de vloerenbranche ontwikkeld op de mogelijke toepassingen in combinatie met vloerverwarming en -koeling. Zowel de vloeren, lijmen en afwerkingen worden hierop aangepast. Wij vertellen u graag alles over de do’s & dont’s over parket i.c.m. vloerverwarming. Wij adviseren u graag over zowel uw droomvloer als de technische aspecten hiervan in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling.

Omdat er steeds vaker vraag is naar vloerverwarming in oudere woningen met houten constructievloeren zijn wij dealer van Fermafloor. Wij kunnen u dus uitstekend adviseren en voorzien van de vloerverwarming inclusief Fermacell vloerpanelen, vloerverwarming en parketvloer. Een one-stop-shop dus!

OPSTARTPROTOCOL

Om uw parketvloer in goede staat te houden in combinatie met vloerverwarming is het noodzakelijk dat de verwarming UIT staat als wij de vloer gaan plaatsen. Als de werkzaamheden klaar zijn dient u het verwarmingssysteem op te starten volgens een opstartprotocol. Hieronder treft u twee verschillende protocollen aan. Lees goed welk voor u van toepassing is.

  • Zijn de leidingen van uw vloerverwarming ingefreesd in de cementdekvloer of Fermacelplaten klik dan hier voor het opstartprotocol.
  • Zijn de leidingen van uw vloerverwarming geplaatst op bijvoorbeeld een betonvloer en later afgedekt met een laag anhydriet of cementdekvloer klik dan hier voor het juiste opstartprotocol.

Parket op vloerverwarming en vloerkoeling, de do’s en dont’s

Steeds meer van onze klanten kiezen voor de comfortabele combinatie van een parketvloer en vloerverwarming of vloerkoeling, al dan niet in combinatie met een warmte-win installatie. Wij hebben gemerkt dat er behoefte is aan meer informatie over wat mogelijk of verstandig is, bij toepassing van een dergelijke combinatie. Als parketspecialist hebben wij verstand van dergelijke zaken en in onze showroom zullen wij u natuurlijk uitgebreid informeren.

Wilt u zich alvast online oriënteren? Wij stellen in rondom dit thema diverse brochures beschikbaar. Deze kunt u bekijken en downloaden door op de onderstaande banner te klikken.