VLOERVERWARMING

Tegenwoordig worden er nieuwbouw woningen opgeleverd met vloerverwarming of vloerkoeling. Een veel voorkomende vraag is dan ook of het mogelijk is om een parket of een houten vloer te leggen op een vloerwarming of vloerkoeling. Het antwoord is Ja, het is mogelijk om bepaalde soorten een parket of houten vloer te leggen. Echter is niet elk type geschikt, dus informeer vooraf altijd goed naar de mogelijkheden.

Met vloerverwarming onder een houten vloer profiteert u van energiebesparing ten opzichte van ‘gewone’ verwarming, verspreidt de warmte zich gelijkmatig door het huis en geniet u natuurlijk nog meer van uw sfeervolle, houten vloer! Ook is het mogelijk om in een bestaand huis vloerverwarming aan te leggen. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming; bijvoorbeeld verwarmingsbuizen die worden ingefreesd in een bestaande cement-deklaag of droogbouw vloerverwarming, welke op een bestaande vloer worden gelegd.

Vloerverwarming en Vloerkoeling

Voor elk systeem is er een passende oplossing voor het leggen van een parket en/of houtenvloer. Stoer & Vloer kan u daarin goed adviseren. Het systeem zorgt ervoor dat tijdens een warme periode de vloerconstructie niet opwarmt maar zelfs iets afkoelt waardoor de ruimtetemperatuur in huis behaaglijk blijft. Uiteraard zijn er in combinatie met parket wel enkele spelregels waar u zich aan moet houden. Zo mag de temperatuur van het water wat voor koeling zorgt niet onbeperkt verlaagd of verhoogd worden. In combinatie met parket zijn er bepaalde grenswaardes waar u zich aan moet houden, anders zou dit voor schade aan uw vloer kunnen zorgen. Toch is er heel veel mogelijk en als u zich aan de geldende regels houdt worden de risico’s tot een minimum beperkt. Voor meer informatie klikt u op onderstaande link of kom bij ons langs in één van onze winkels.

Omdat er steeds vaker vraag is naar vloerverwarming in oudere woningen met houten constructievloeren zijn wij dealer van Fermafloor. Wij kunnen u dus uitstekend adviseren en voorzien van de vloerverwarming inclusief Fermacell vloerpanelen, vloerverwarming en parketvloer. Een one-stop-shop dus!

OPSTARTPROTOCOL

Om uw parketvloer in goede staat te houden in combinatie met vloerverwarming is het noodzakelijk dat de verwarming UIT staat als wij de vloer gaan plaatsen. Als de werkzaamheden klaar zijn dient u het verwarmingssysteem op te starten volgens een opstartprotocol. Hieronder treft u twee verschillende protocollen aan. Lees goed welk voor u van toepassing is.

  • Zijn de leidingen van uw vloerverwarming ingefreesd in de cementdekvloer of Fermacelplaten klik dan hier voor het opstartprotocol.
  • Zijn de leidingen van uw vloerverwarming geplaatst op bijvoorbeeld een betonvloer en later afgedekt met een laag anhydriet of cementdekvloer klik dan hier voor het juiste opstartprotocol.

Parket op vloerverwarming en vloerkoeling, de do’s en dont’s

Steeds meer van onze klanten kiezen voor de comfortabele combinatie van een parketvloer en vloerverwarming of vloerkoeling, al dan niet in combinatie met een warmte-win installatie. Wij hebben gemerkt dat er behoefte is aan meer informatie over wat mogelijk of verstandig is, bij toepassing van een dergelijke combinatie. Als parketspecialist hebben wij verstand van dergelijke zaken en in onze showroom zullen wij u natuurlijk uitgebreid informeren.

Wilt u zich alvast online oriënteren? Wij stellen in rondom dit thema diverse brochures beschikbaar. Deze kunt u bekijken en downloaden door op de onderstaande banner te klikken.